Breguet - Fra håndled til højrente

Breguet er ikke længere kun for de mest inkarnerede samlere og ur-entusiaster. Lær hvorfor disse mesterværker af tid nu også tikker i takt med investorens puls.

Breguet, ikke bare et urmærke, men en legende i urmagerens verden. Tilbage i 1775, mens Mozart komponerede sine tidlige mesterværker, skabte Abraham-Louis Breguet i Paris et urmærke, der ville definere luksusure for evigt. Breguet er ikke den almindelige fancy urproducent; det er som Rolls-Royce i bilverdenen, – topklasse, eksklusiv og med en historie, der får andre mærker til at blegne. Og så bliver der kun produceret omkring 18.000 ure om året!

Når vi snakker om Breguet, er vi ikke kun i selskab med utroligt flotte ure, men også med en hel del historiske berømtheder. Napoleon Bonaparte, Kejser i Frankrig i 1804 til 1814, der ændrede Europas landkort, gjorde det med et Breguet på håndleddet. Og han var ikke alene. Dronning Marie Antoinette og Tsar Alexander I var også på Breguet-vognen. Disse var ikke bare tilfældige kunder; de var nogle af de mest magtfulde mennesker i deres tid, og de valgte Breguet. Og så har vi Winston Churchill, manden med cigaren og V-tegnet under Anden Verdenskrig, som også var en stolt Breguet-bærer. Disse historiske skikkelser, kendt for ikke bare deres indflydelse men også deres stil, valgte Breguet for dets elegance og innovation.

Så med det i tankerne, lad os dykke ned i, hvad der gør Breguet så unikt i urverdenen. For det første er deres design og innovation. De er pionerer inden for urmageri – tænk tourbillon, en opfindelse af Breguet selv, der tog verden med storm. En tourbillon er et sofistikeret urværk, designet til at øge præcisionen ved at modvirke tyngdekraftens effekter på urets gang. Denne mekanisme sørger for, at urets indre dele roterer i et konstant tempo uanset hvordan uret vender, hvilket sikrer en utrolig nøjagtighed. Det er et ægte vidunder af urmagerkunst, der kombinerer teknisk præstation med æstetisk elegance. Hvert ur er et kunstværk, en perfekt blanding af tradition og teknologi.

Nu, når vi sammenligner Breguet med andre high-end urmærker som Rolex, Patek Philippe eller Audemars Piguet, står det klart, at Breguet spiller i sin egen liga. Hvor Rolex skriger status, og Patek Philippe handler om arv, er Breguet et symbol på raffinement og teknologisk finesse. Det er ikke bare et ur; det er et statement – et bevis på, at du værdsætter håndværk, historie og innovation. Og samtidig er det meget, meget mere.

En rejse der fortsætter mod skyerne

Lad os starte et andet sted. For bare et årti siden var besiddelsen af eksempelvis et Rolex Submariner toppen af isbjerget inden for luksusure – et symbol på både status og raffinement. Men tiderne skifter, og det, der engang var ekstraordinært, er nu blevet mere mainstream. Iblandt Wall Streets Yippi’er i 1980’erne, var noget af det hotteste et Rolex Datejust, i guld, bevares, men stadig det der i dag er blandt indgangsmodellerne i Rolex’s produktkatalog.

Det er her, vi ser en tydelig opadgående tendens. Et Rolex – eller for den sags skyld hvilket som helst luksusur – i stål, var førhen noget der blev lagt mærke til. Men i takt med, at luksusre blev mere og mere hvermandseje, var det ikke længere nok i sig selv for at skille sig ud. Der skulle andre boller på suppen – andet materiale på lænken. Først så vi en bevægelse mod two-tone urene, kombinationen af fx guld og stål, og senere ure komplet i guld, rosé-guld eller hvid-guld. Vi har set perioder hvor der ikke kunne komme nok diamanter på skive, krans og sågar lænke, og i dag er det endnu mere eksklusive materialer, fx platin du skal shoppe, hvis du virkelig ønsker at dit Rolexur skal skille sig ud fra mængden. At eje et platinur er ikke bare et spørgsmål om penge; det handler om at vise, at man tør investere i noget endnu mere unikt og værdifuldt.

Og nu, i nutidens urverden, er vi vidne til et yderligere skifte. Det handler ikke længere kun om materialevalg, men om individualitet og unikhed. Ultra high-end ure til over 500.000 kr. er ikke længere bare statussymboler; de er personlige udsagn. Forbrugerne søger noget, der ikke bare skiller sig ud, men som også bærer en dybere historie og kunstnerisk værdi. De ønsker ure, der ikke kun imponerer, men også fortæller en historie om håndværk og unikke værker. Dette skift mod individualiserede, kunstnerisk drevne ure er ikke bare en trend; det er en ny æra i luksusurenes verden.

Når ur-entusiaster når toppen af materialevalgmulighederne, opstår der et nyt spørgsmål: Hvordan kan man fortsætte med at skille sig ud? Svaret ligger i at vælge endnu mere eksklusive og nicheorienterede mærker. Det er her, Breguet genindtræder i rampelyset som en ægte kandidat til denne søgen efter unikhed.

Breguet er ikke bare et luksusur, det er et stykke levende historie og kunsthåndværk. Når samlerne har udforsket guld, platin og selv de sjældneste materialer, vender de deres blik mod mærker, der tilbyder noget mere end blot materiel værdi. Breguet står som et symbol på urmagerkunst, der transcenderer det almindelige og går ind i sfærer af kulturel og historisk betydning.

Det er ikke kun Breguets ekstraordinære kvalitet, der tiltrækker; det er også mærkets evne til at fortælle en historie gennem hvert enkelt ur. Fra at have været på håndleddene af historiske skikkelser som Napoleon og Winston Churchill, til at indføre revolutionerende teknologier som tourbillonen, tilbyder Breguet en dybde og rigdom, der går ud over det rent materielle.

I en verden, hvor materialevalg til sidst når sin grænse, bliver brandets arv og dets unikke bidrag til urmagerkunsten det nye skelneelement. Breguet står som et flagskib inden for denne kategori, der tilbyder både urværkets tekniske vidundere og en uovertruffen historisk allure. For den sande ur-aficionado bliver Breguet derfor det ultimative valg – et symbol på både personlig smag og en anerkendelse af urmagerkunstens ædle håndværk.

Men hvorfor er al dette interessant for UrHandleren Invest? Er det ikke mere et blogindlæg der hører til hos UrHandleren.dk – vores retail urhandler? Ikke kun… For hos UrHandleren Invest forsøger vi hver dag at forudse trends og tendenser, analysere markedet og forbrugeradfærden. For det er simpel matematik og basal læring fra handelsskolen; når efterspørgslen på et produkt stiger og ikke mødes af et tilsvarende højere udbud, ja så stiger priserne. Og det forudser vi kommer til at ske med Breguet.

For på trods af, at Breguet i dag er en del af den mægtige Swatch Group og dermed i familie med bl.a. Omega, Blancpain, Tissot, Certina og mange flere, og dermed har adgang til nærmest uendelige ressourcer, insisterer man hos Breguet på at producere de fleste af sine værker og komponenter in-house. Og urmageri i denne lige er ingeniørkunst og håndværk i ypperste potens. Selv hvis man ville, ville man ikke kunne øge produktionen i særlig høj grad, før man løb tør for kvalificeret arbejdskraft i Vallée de Joux, Schweiz hvor Breguet i dag produceres. Og det er ganske simpelt at forklare. Side om side med Breguet, finder vi i den lille provinsby i det vestlige Schweiz med knap 7.000 indbyggere, eksklusive producenter som Blancpain, Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre og omkring et dusin andre. Så der er i dén grad rift om veluddannede urmagere, og de er på alle måder en knap ressource.

Så tilbage på handelsskolen og første lektion af faget ”afsætning”. Udbud og efterspørgsel bestemmer prisen. I dag kan et eksklusivt Breguet ur handles på det effektive marked til omkring halvdelen af den officielle listepris. Der er altså endnu ikke større efterspørgsel, end at udbuddet kan følge med, og det afspejler sig i prisen. Men som vi har argumenteret med tidligere, tror vi på, at vi ser et skifte i de kommende år. Og når vi snakker så små, eksklusive og nicheprægede producenter som Breguet, skal der ikke meget til at skubbe til kurven og dermed prisen.

Som nævnt handles Breguet i bred forstand til omkring halv pris ifht. listeprisen. Forestil os et scenarie, hvor en stigende interesse gør, at vi på grey market ser priser der bare nærmer sig indeks 80 af listeprisen, så betyder det effektivt set en værdistigning på 60 % ifht. nuværende priser. Er det realistisk inden for et par år? Det tror vi faktisk på! Og tør vi se ind i en situation, hvor vi ser at grey market-priserne ligger på niveau med listepriserne, taler vi om en 100 % forrentning af en investering i dag!

Lyder det urealistisk? Det er samme situation vi har set med Rolex på omkring et årti. Da Daniel Nielsen stiftede UrHandleren.dk i 2012 og årene frem, var nøgleproduktet Rolex-ure til under listepris! I dag er det Rolex-ure til markedspris – hvad de virkelig er værd – uden ventelister. Og her snakker vi en producent der fabrikerer omkring 1.000.000 mio ure om året. Dér skal virkelig ske ting på efterspørgselssiden, før det smitter af på prisen.

Swatch X Breguet?

Og så en Swatch-joker som sidste argument. Det er vel næppe gået nogens næse forbi, at Swatch Group de seneste to år i om nogen grad har pustet til en på nogen måder forstokket urbranche. Først, i marts 2022 med Swatch X Omega; Moonswatch – en slags Swatch-udgave af det ikonoske Speedmaster produceret i såkaldt ”Biocheramic”, altså plastic. Og sidenhen i september 2023 med lanceringen af Swach X Blancpain, Fifty Fathoms, ligeledes i plastic, men dog med mekanisk urværk.

Efter Moonswatch blev en verdensomspændende sensation, der også hjalp med at hæve Omegas profil og resulterede i en markant stigning i salget af Omega Speedmaster Moonwatch – altså det “rigtige” måneur, håbede Blancpain tydeligvis på at hæve sin egen profil ved at gøre sig kendt for et bredere publikum ved at deltage i sit eget samarbejde med Swatch.

Er det utopi at forestille sig, at næste Swatch X – samarbejde, hvis altså der kommer flere, bliver Swatch X Breguet, og en biocheramic udgave af Breguet-uret XX? Jeg tror meget vel, når jeg ser blandt alle klassiske producenter under Swatch Group-paraplyen, at netop Breguet XX kunne være næste ur som de på bestyrelsesgangen hos Swatch beslutter sig for at kaste sig over. Og sker dét, vil en helt ny køberskare få øjnene op for Breguet, en køberskare som vel næppe engang kender brandet i dag. Og så kan vi bare gisne om den popularitet brandet vil opnå.

Den tanke er vi ikke ene om at sidde med. Luxurybazaar har også leget med tanken, og lavet en række forudsigelser på hvordan Swatch X Breguet XX kunne se ud. Vi synes det ser spændende ud!

Sidder du efter at have læst dette blogindlæg og drømmer dig til et Breguet ur enten på armen eller i din investeringsportefølje, behøver du ikke lede længe. Vi har hos UrHandleren.dk og UrHandleren Invest i øjeblikket et enkelt Breguet Classique Tourbillon på lager. Det er et sandt pragteksemplar med et kæmpe investeringspotentiale.

Uret er skabt i 18 kt. massivt roséguld, kendetegnet ved sin håndgraverede sølvskive med romertal, blå visere og den gennemsigtige bagkasse, som giver et indblik ind i urets avancerede mekanik. Uret måler 39 mm og er monteret på en læderrem med foldespænde ligeledes i 18 kt. roséguld. I hjertet af uret finder du Breguet’s eget Calibre 587 DR Automatic værk med en gangreserve på hele 5 dage.

Urets dagspris lyder her ultimo november, 2023 på 499.900 DKK, hvilket svarer nogenlunde til halv pris af listeprisen. Du kan se flere billeder og video af uret her – eller du kan bestille en fremvisning i enten Aarhus, Charlottenlund eller privat hos dig selv her.

© 2024 All rights reserved