Rolex Day-Date Olive Green

Ref. 228235 – En glamourøs klassiker

Et jubilæum betyder nyt ur

De fleste ur-entusiaster kender naturligvis til Rolex Day-Date. Det baseres ikke kun på, at modellen er et af Rolex mest prestigefyldte og ikoniske ure, eller fordi det har eksisteret i flere årtier, men Day-Date er samtidig blevet båret af mange betydningsfulde direktører, præsidenter og store ledere, og derfor er det en velkendt model i ur-verdenen. Aldrig er et ur blevet repræsenteret så betydeligt blandt eliten.

Efter seks årtier er Rolex Day-Date stadig et anerkendt og attraktivt ur. Uret er blevet et synonym for succes og lederskab. Derfor var det oplagt, at Rolex lancerede endnu et Day-Date i forbindelse med markeringen af Day-Dates 60års jubilæum i 2016. Her præsenterede Rolex blandt andet Day-Date ref. 228235 i roseguld på Basel. Der er ingen tvivl om, at Rolex er en producent i verdensklasse, og det kom især til syne i forbindelse med lanceringen af de nye Day-Date ure. Samme dag, som præsentationen af jubilæumsurene fandt sted, var de smukke ure også tilgængelige i butikkerne, hvilket ikke mange brands kan formå at gøre lige så gnidningsfrit.

Det klassiske præsident-ur

Siden den første Rolex Day-Date lancering har flere amerikanske præsidenter igennem årene båret det ikoniske ur, som derfor er grunden til, at uret har fået kaldenavnet: Præsident-uret.
Det 18karat roseguld ur sammen med den olivengrønne urskive medvirker til det ekstraordinære præsident-look, som uret må siges at have. Grøn er en vigtig farve for Rolex brand identitet og ses ofte i forbindelse med store jubilæer. Den roseguld og olivengrønne farvekombination skaber en interessant kontrast. Og bærer du dette elegante stykke brugskunst om armen, vil alle lægge mærke til det, når du træder ind i et rum.

Fra gult guld til roseguld

Der er ingen tvivl om, at det gule guld er det mest brugte materiale, når det kommer til de klassiske præsident-ure. Men der er ved at ske et skift, og farven Everose gold, Rolex egen roseguld, får nu mere opmærksomhed. Den gule guldfarve er naturligvis stadig en klassiker og meget eftertragtet, de fleste vil mene, at farven er kongen over de forskellige guld-toner. Den har en smuk glans, som hvid- og roseguld ikke kan konkurrere med. Men det sidste årti er ure med roseguld fløjet af hylderne med høj fart. Roseguld har på den anden side et mere diskret og roligt look, men udstråler samtidig ekstravagance, som de fleste ur-entusiaster er vilde med.
Ref. 228235 kan både vælges i roseguld eller i hvidguld, hvor henholdsvis lænken og timemarkørerne kommer i 18karat roseguld.

En ekstra tilføjelse: Romertal

Rolex gør altid en dyd ud af ikke at gå på kompromis med de originale designs, når de opdaterer de karakteristiske modeller. Day-Date 40 er ingen undtagelse. Hvad angår ref. 228235 byder uret stadig på samme elegance og henrivende udtryk som de andre Day-Date 40 ure. Den riflede krans og ugedagsfunktionen er et vigtigt kendetegn for Day-Date modellerne. Derfor er det naturligvis også til stede i jubilæumsmodellen 228235.

Rolex 228235 olive green er udstyret med romertal. Selvom flere ur-entusiaster oftest vil brokke sig over dette, er der ingen tvivl om, at urets romertal, på den olivengrønne skive, tilføjer det ekstra, som et jubilæums-ur skal have. Når du kommer helt tæt på urskiven, minder romertallene næsten om små skulpturer, som giver et 3D udtryk i den smukke skive. Tallene changerer, som skaber en perfekt dybde i urskiven.

Et pålideligt værk

Rolex Day-Date 228235 er udstyret med et nyt værk, 3255, som møder de nye standarder for Rolex Superlative Chronometer, hvor svingningens præcision skal være -2/+2 sekunder pr. dag. Værket er opdateret med 70 timers gangreserve, som har erstattet den gamle 48 timers gangreserve. Selvom værket 3255 ikke er det mest komplicerede værk, der findes i urindustrien, så er det helt sikkert et af de mest pålidelige, mekaniske værker, som skifter både datoen og ugedagen ved midnat.

Det klassiske Day-Date 228235 i roseguld passer de fleste hudtoner, men er især velegnet til de mere kølige hudtoner, hvorfor vi ser, at farven roseguld er blevet så populær i Skandinavien. Dette jubilæums-ur bærer en elegance, som passer til de fleste lejligheder.

© 2024 All rights reserved