Rolex som investering

Rolex og investering

Rolex historie strækker sig helt tilbage til starten af det 20. århundrede, og har undervejs undergået en masse store ændringer, præsenteret verden for revolutionerende innovationer og haft stor indflydelse på horologi, mode og livsstil.

Det famøse urmærke er et anerkendt brand verden over. Rolex er ikke kun kendt som et æstetisk smukt stykke brugskunst til armen eller for sine fantastiske værker. Det verdenskendte urmærke har ofte vist sig at være en fantastisk investering.

Invester professionelt i ure

Det anerkendte brand har formået at bevare sin popularitet verden over, og der er intet, der tyder på, at dette ændrer sig foreløbigt. Det har nemlig vist sig, at flere er villige til hvert år at betale mere for at få fingre i et Rolex-ur.

Dette betyder ikke, at Rolex ure nødvendigvis hvert år stiger i værdi. Der er dog ingen tvivl om, at Rolex urene generelt holder deres værdi, fra de forlader forhandleren til de ender på brugtmarkedet. Som med andre investeringer i fysiske aktiver, er der er nogle Rolex modeller, der formår at klare sig bedre, når det handler om ekstreme værdistigninger over tid og nogle Rolex referencer, der er mere interessante at investere i end andre. Derfor sidder porteføljerådgiverne hos UrHandleren Invest hver dag og undersøger markedet nøje for tendenser og indikationer, som påvirker urenes investeringspotentiale.

Rådgivning om ure som investering

Ligesom hvilken som helst anden investering er det en god idé ikke at investere helt uvidende i Rolex ure. Der er naturligvis nogle generelle trends og tendenser, som vores porteføljerådgivere er specialister i at forholde sig til. Ønsker du derfor at investere professionelt i Rolex ure uden at skulle bruge alverdens tid på at undersøge og bekymre dig om de rigtige investeringsbeslutninger, står vi til rådighed med vores ekspertise og overblik i et både spændende og kompleks marked.

Rolex’ værdisæt

Rolex har formået at skabe et stærkt brand, der er tro mod deres værdier på trods af, at brandets popularitet i den grad er steget de seneste år. Det er blandt andet en af grundene til, at Rolex har bevaret sit prestigefyldte omdømme i den horologiske verden.

Rolex går nemlig ikke på kompromis med deres ståsted og værdisæt, hvorfor vi blandt andet oplever, at udbud og efterspørgsel ikke stemmer overens. Da Rolex er fondsejet, har de ikke pligt til at udtale sig om hverken omsætning, formue eller produktionstal. Det antages, at Rolex producerer omkring en million ure på verdensplan årligt.

Populære Rolex-ure

Hvordan kan en investering i Rolex-ure være en bedre investering end aktier, guld og andre fysiske aktiver?

Vi er vant til at opleve, at investeringer med lav volatilitet kun kan give lav forrentning.

Derfor har det været interessant at følge Rolex, som er et af de ur-brands, der det seneste årti har vist det modsatte, nemlig lav risiko og høj forrentning. Her oplever vi blandt andet, hvordan modellerne Cosmograph Daytona, Submariner, Day-Date og Datejust er eksploderet i markedet for videresalg.

Der er naturligvis også andre ur-producenter, der byder på samme forudsætning, Rolex er bare iblandt dem, der har klaret sig exceptionelt godt.

Standen på et Rolex ur

Hvis du køber Rolex-ur med investering for øje, er det vigtigt, du bevarer uret i god stand.

For selvom Rolex producerer ure i slidstærke materialer, som Oystersteel og andre ædelmetaller, der er designet til at holde i evigheder, så er det en vigtig faktor for din investering på sigt, at uret fremstår i god stand. Generelt set antages det, at slitage er værdiforringende for luksus-ure, men igen er der også andre faktorer på spil, når vi taler om et godt investeringsur.

Slitage er nemlig ikke altafgørende for urets værdi. Modellen og referencen på uret, hvornår en bestemt reference er produceret samt udgåede modeller er også vigtige aspekter i vurderingen af et godt investeringsur. Det samme gør sig gældende for de utallige kombinationer på et Rolex ur, her taler vi blandt andet om skive-kombinationer, lænke-kombinationer og materiale-kombinationer, som ligeledes er en medvirkende faktor i gode investeringsure.

Det dyreste Rolex i verden

I oktober 2017 blev Paul Newmans personlige Rolex Cosmograph Daytona, ref. 6239, solgt i New York for det svimlende beløb, 17,8 millioner dollars. Dermed er det det dyreste ur, der nogensinde er blevet solgt. I maj samme år var den tidligere rekord for det dyreste Rolex-ur blevet slået, da den vietnamesiske kejser Bao Dais Rolex blev solgt for 5 millioner dollars.

Hvorfor er Newmans Daytona så eftertragtet? Det bunder blandt andet i Newmans ikoniske status som stilikon, skuespiller og passioneret racerkører foruden hans historiske forbindelse med Rolex.

Proveniensen spiller naturligvis også en stor rolle i urets popularitet. Det var skuespilleren Joanne Woodward, gift med Paul Newman, der gav uret til ham tilbage i 1969.

Newman var tydeligvis meget glad for uret, da det eftersignende er et ur, han har båret hver dag i femten år. På bagkassen af uret havde Joanne Woodward fået indgraveret teksten: ”Drive carefully. Me” med henvisning til Newmans hang til fart både på og uden for racerbanen.

Med andre ord havde Paul Newmans personlige Rolex Daytona samtlige af de aspekter, der gør et ur særligt eftertragtet. Den rigtige model, med den rigtige historie og stamtavle samt en enestående personlig beretning.

OBS: billedet krediteres til hoodinke.com 

© 2023 All rights reserved