Rolex som investering

Hvorfor investere i Rolex?

Rolex og investering

Rolex historie strækker sig helt tilbage til starten af det 20. århundrede, og har undervejs undergået en masse store ændringer, præsenteret verdenen for revolutionerende innovationer og haft stor indflydelse på horologi, mode og livsstil.

Betyder det, Rolex er en god investering? Absolut. Det famøse og verdenskendte urmærke er ikke kun kendt som et æstetisk smukt stykke brugskunst til armen, men har ofte vist sig at være en fantastisk investering gennem årene.

Professionel investering i Rolex ure

Det anerkendte brand har formået at bevare sin popularitet verden over, og der er intet, der tyder på, at dette ændrer sig foreløbigt. Det har nemlig vist sig, at mange er villige til hvert år at betale mere for at få fingre i et Rolex-ur. Men betyder det. at Rolex ure stiger i værdi årligt? Ikke nødvendigvis. Der er dog ingen tvivl om, at Rolex urene generelt holder deres værdi, fra de forlader forhandleren, til de ender på brugtmarkedet.

Selvom Rolex ure generelt bevarer deres værdi, er nogle modeller mere eftertragtede og oplever større værdistigninger over tid. Det er her, UrHandleren Invests porteføljerådgivere træder ind, nøje overvåger markedet for tendenser og identificerer de bedste investeringsmuligheder for luksusurene.

Rolex’ værdisæt: Hvor meget stiger Rolex?

Rolex har formået at skabe et stærkt brand, der er tro mod deres værdier på trods af, at brandets popularitet i den grad er steget de seneste år. Det er blandt andet en af grundene til, at Rolex har bevaret sit prestigefyldte omdømme i den horologiske verden.

Rolex går nemlig ikke på kompromis med deres ståsted og værdisæt, hvorfor vi blandt andet oplever, at udbud og efterspørgsel ikke stemmer overens på luksusurene. Da Rolex er fondsejet, har de ikke pligt til at udtale sig om hverken omsætning, formue eller produktionstal. Dog antages det, at Rolex producerer omkring en million ure på verdensplan årligt.

Hvad er den bedste Rolex investering?

Er Rolex som investering virkelig mere attraktivt end traditionelle investeringsmuligheder som aktier og guld? Mange investorer stiller sig selv dette spørgsmål, især når de overvejer den bedste Rolex investering for deres portefølje.

I investeringsverdenen er det almindeligt kendt, at lav risiko ofte betyder lavt afkast. Men Rolex ure har vendt denne antagelse på hovedet. I løbet af det sidste årti har mærket, især populære modeller som Cosmograph Daytona, Submariner, Day-Date og Datejust, oplevet en bemærkelsesværdig værdistigning på videresalgsmarkedet. Selvom andre luksusurbrands også tilbyder attraktive investeringsmuligheder, er Rolex investering blevet synonymt med sikkerhed og høje afkast. (Link til https://urhandlereninvest.dk/nyheder/sikker-investering (Ny) + billede af udvalgt Rolex ur)

Bevaring af din Rolex investering

Når man investerer i Rolex, er det afgørende at bevare urets stand for at sikre en god investering på lang sigt. Selvom Rolex er kendt for sin robusthed, fremstillet af slidstærke materialer som Oystersteel og andre ædelmetaller, er det vigtigt at tage sig godt af uret.

Men er Rolex en god investering, selvom det har nogle skrammer? Slitage kan påvirke urets værdi, men det er ikke den eneste faktor. Urets model, reference, produktionsår og endda udgåede modeller spiller en stor rolle i dets investeringspotentiale. Kombinationer som skivefarve, lænketype og materiale kan også påvirke, hvor attraktivt et bestemt Rolex ur er som en investering. Så når du overvejer investering i Rolex, er det vigtigt at tage alle disse aspekter i betragtning for at træffe den bedste beslutning.

Rolex investering: Paul Newmans Daytona

I investeringsverdenen er der få objekter, der kan prale af en historie så rig som Paul Newmans Rolex Cosmograph Daytona, ref. 6239. Solgt i 2017 for en utrolig sum af 17,8 millioner dollars, står det som det dyreste Rolex-ur nogensinde solgt. Dette overgik den tidligere rekord sat af den vietnamesiske kejser Bao Dais Rolex, som blev solgt for 5 millioner dollars tidligere samme år.

Men hvad gør Newmans Daytona til en sådan rolex som investering? Udover urets tekniske præstationer er det Newmans egen status som en legende – en kombination af hans roller som skuespiller, stilikon, og passioneret racerkører – der har cementeret urets plads i historien. Dette, kombineret med hans dybe forbindelse til Rolex brandet, gør det til en uundværlig del af enhver samlers drøm.

Det er ikke kun urets tekniske specifikationer, der gør det til en god investering. Proveniensen, eller urets unikke historie, spiller en afgørende rolle. Givet som en gave fra hans kone, skuespillerinden Joanne Woodward, i 1969, bar Newman dette ur næsten dagligt i femten år. En indgravering på urets bagside, “Drive carefully. Me”, henviser til Newmans kærlighed til racerkørsel, og giver en rørende personlig berøring til et allerede ikonisk ur.

Når man overvejer, hvad der gør en rolex-investering værdifuld, er det klart, at kombinationen af historie, design og teknisk præstation gør Paul Newmans Daytona til den bedste rolex-investering i historien.

OBS: billedet krediteres til hoodinke.com

Få professionel rådgivning og formuepleje af din Rolex investering

At investere i et Rolex ur er ikke bare om hurtig profit. Vi sikrer os altid grundige undersøgelser af markedet før køb for at garantere autenticitet samt fremtidig profit baseret på historiske data og erfaring.

Vores porteføljerådgivere er med fra indkøb til opbevaring, salg og forsikring af din Rolex investering, så du trygt kan overlade det tunge arbejde til os, mens dit aktiv vokser sig stærkt år efter år.

LÆS MERE OM INVESTERING I LUKSUSURE

© 2024 All rights reserved