Rolex ”Starbucks”

Ref. 126610LV – Den tredje grønne tilføjelse

Lanceringen af ref. 126610LV

Det grønne Rolex Submariner 126610LV har i den grad gjort sig bemærket i ur-verdenen. Går du til hvilken som helst strøgforhandler og spørger efter den grønne skønhed, vil du blive mødt af en ekstrem lang venteliste. Hvorfor der kredser en voldsom popularitet om dette smukke stykke brugskunst, vil vi komme ind på i dette indlæg.
2020 var året, hvor COVID-19 for alvor begyndte at herske i store dele af verdenen. Midt under lockdowns og aflyste begivenheder, sad urindustrien og ventede spændt på Rolex lancering af den nye kollektion for året. Og det må siges, at ventetiden var det hele værd. I september 2020 blev bestseller-kollektionen, Submariner, i den grad overhalet af fire nye eksklusive ure, der bød på nye urværk og nyt design for både urskiven og kransen. De nye modeller har været med til at skabe et solidt fundament for verdens mest berømte dykkerure i dette nye årti. Af de fire nye modeller er Rolex Submariner ”Starbucks” 126610LV et af de mere interessante ure.

”Starbucks”, en erstatning til ”Hulk”

Det grønne Submariner har overtaget Daytona og GMT-Master II ”Pepsi”, som det mest søgte Rolex ur. Men hvorfor er det lige, vi oplever denne hype omkring Rolex 126610LV, når alle Submariner modeller er blevet opdateret?
For det første er det den eneste version i stål, der er betydeligt anderledes end dens forgængere. ”Starbucks” har erstattet det tidligere ”Hulk”, som havde en grøn sunburst urskive samt en grøn krans. Nu er ”Starbucks” udstyret med en iøjnefaldende, skinnende sort urskive.
En anden grund til populariteten er, at Rolex er gået tilbage til den tidligere, mere elegante urkasse, som eksempelvis ses i ”Kermit”.

Siden det første grønne Submariner blev lanceret, er der sket en betydelig udvikling i de eksklusive, grønne ure. Vi skal helt tilbage til 2003, hvor det første grønne Submariner blev præsenteret i forbindelse med Rolex Submariner 50-års jubilæum. Det mest overraskende ved uret var naturligvis den grønne krans. Derfor fik dette Rolex Submariner 16610 tilføjet et ”LV”, 16610LV, som står for ”lunette verte” og betyder ”grøn krans”. Grundet den grønne krans, fik det også kaldenavnet ”Kermit”.

Den grønne farve og jubilæer går hånd i hånd

Årene efter kunne det for nogens vedkommende virke overraskende, at den grønne jubilæumskrans stadig herskede. Men Rolex havde ikke i sinde at lave om på dette, for i 2010 lancerede de endnu et ur med en grøn krans, 116610LV, også kendt som ”Hulk”. Ikke nok med den grønne krans, så blev uret også udstyret med grøn urskive.

De klassiske proportioner er tilbage

Den nyeste tilføjelse til den grønne kollektion kom i 2020. Den største og mest bemærkelsesværdige forandring på det nyeste, grønne Rolex ur er naturligvis den iøjnefaldende urkasse. Der er en tydelig kontrast mellem den grønne krans og den sorte skive, og derfor får uret også en helt anden fremtoning end dens forgængere.
Nogen vil måske spørge, hvorfor den grønne farve er vigtig for Rolex. Svaret er, at den grønne farve er blevet betydningsfuld for Rolex brand identitet, da farven især er karakteristisk i forbindelse med bl.a. urenes jubilæer.

Når det kommer til Rolex stål modeller, handler det oftest mere om udvikling end at være de mest revolutionerende. Dette er også gældende, når vi ser på en ikonisk kategori som Rolex Submariner, hvor for mange ændringer vil udelukke en del af kundebasen. Derfor er det også interessant at se på 126610LV, som har rykket sig et betydeligt skridt væk Rolex ellers konservative brand filosofi.

Rolex har primært fokuseret på at gøre tidligere generationer af Submarinerne mere voluminøs med bredere horn og større krans uden at ændre for meget i dimensionerne. Det sidste årti har Rolex dog gjort op med den tidligere forventning af udviklingen af designet. Det ses bl.a. i Rolex 126610LV, hvor de klassiske proportioner er mere fremtræden end hos forgængerne til 126610LV. De nye proportioner indebærer smallere horn med et mere vintage-look, men samtidig ses der også en moderne fremtoning i urkassen. Grundet den tyndere urkasse minder det nye design på ”Starbucks” 126610LV om de klassiske modeller fra 60’erne og 70’erne fremfor de mere moderne modeller som ”Hulk”.
Det virker næsten helt ulogisk, at Rolex har valgt at gå efter et mere klassisk look, når urkassen har gennemgået en lille ændring i størrelsen, fra 40mm til 41mm. Men 126610LV formår med sit elegante look at opveje denne lille størrelsesændring.

Ny model, nyt urværk

Den mest betydningsfulde og vigtigste opdatering til ”Starbucks” 126610LV er, at det er udstyret med det automatiske værk kaliber 3235, som er en stor forskel i forhold til de tidligere Submariner. En ny tilføjelse for alle nye Rolex ure er, at det på urskiven kan ses, at uret er udstyret med dette nye værk. Ved tallet 6 på urskiven ses en krone mellem ”Swiss” og ” Made”, som indikerer, at værket er 3235. I 2015 erstattede værket 3235 det årtier gamle værk 3135. Generationsskiftet er ikke gået på kompromis med størrelsen af værket, selvom det nu byder på et robust 70 timers gangreserve, som har erstattet det gamle 48 timers gangreserve. Med værket 3235 garanterer Rolex en svingning på max -2/+2 sekunder pr dag. ”Starbucks” vil naturligvis ikke være et moderne Rolex Submariner, hvis det ikke var vandtæt ned til 300m. Den nye model er naturligvis frontløber på dette.

© 2024 All rights reserved