Cyklicitet gør udvalgte ure til gode i gode tider og endnu bedre i dårlige tider.

Konjukturcykler, rentecykler, teknologicykler, råvarecykler, byggecykler, kreditcykler, demograficykler… Der er så mange cykler at der er helt underligt at Jørgen Leth ikke snakker ind over.

Modsatte bevægelser og korrektioner

De finansielle markeder har mange cykliske tendenser og aktiver, der bevæger sig modsatrettet. Er der usikkerhed i aktierne eller tror man dollaren falder, bliver der søgt ly i guld. Stiger renterne, går det ud over aktierne. Senest har investorerne positioneret sig til rentefald og ekspansion, hvor man køber aktier, som også allerede har givet et godt afkast, men hvad venter på den anden side af et overkøbt aktiemarked?

Kigger vi på aktien-indeksniveau, er de fleste i højere niveau end slutningen på det store bullrun i 2021, der jo som bekendt gennemgik en stor korrektion. Og som alt andet, der flyver hurtigt til vejrs, uden ændringer i fundamentaler, har det med at komme ned på jorden igen. Lige nu handler aktierne til tårnhøje P/E-værdier, urealistiske multipler og vi ligger omkring et teknisk analyse mønster kaldet “Hindenburg omen”.

Sidst vi så en stor tilbagegang i aktierne, var der mange der fik øjne op for urene. De steg til uhørte højder og blev en sikker havn, indtil de også var steget for meget. Men udvalgte brands outperformede alle aktieindeks i ca. to år. Vi mærker hos detail kunderne en markant omsætningsvækst i forhold til samme kvartal sidste år. Der er også mange af dem der så skriften på væggen sidst, der supplerer stort op i porteføljen i Urhandleren Invest. I skrivende stund er der ca. 300 ure på lager (primært Rolex, Audemars Piget og Patek Philippe).

Hvor er potentialet?

Vi kalder ikke top og bund i aktiemarkedet. Det er der nogen, der er meget klogere end os, der tager sig af at gætte på, men vi kan konstatere, at der ikke er meget potentiale tilbage i de brede aktieindeks de kommende år. Til gengæld er urene historisk billige, men med en rekordstor efterspørgsel som drivkraft.

Vores syn på aktier bliver delt og kommenteret på af Søren Kristensen, Cheføkonom hos Sydbank i vores podcast episode 4. Du kan lytte med på Spotify, Apple podcasts, Podimo eller der hvor du ellers hører dine podcasts. Du er også velkommen til at kigge med på Youtube, hvor du også kan se det hele samtalen.

Shiller PE

Alt som det plejer

Mærsk aktien må siges at være i toppen af danske folkeaktier. En af de største og mest likvide aktier-klenodier. Der skal naturligvis tages højde for at den stabilt har udbetalt udbytte. Men derudover har den været igennem sol, regn og cykler, men faktisk vendt tilbage til gennemsnittet over de sidste 25 år.

Reversion to the Mean, Regression toward the mean eller What goes up must come down. Kært barn har mange navne, men en cyklus eller en tendens baseret på fundamentaler, har det med at gentage sig selv over tid.

© 2024 All rights reserved