Der er ikke noget galt i Danmark. Det forlyder dog at Dybbøl Mølle stadig maler helt af helvede til.
Publiceret: 1/10-2024
Der er særligt to kategorier af luksusure vi handler i forhold til global makrodata. De volatile der reagerer på udsvingene på de finansielle markeder og den anden kategori der stabilt og langsigtet stiger. De går godt i gode tider og endnu bedre i dårlige tider. Det er dog forskellige kategorier og modeller af ure, der præsterer. Men hvordan er det nu lige de største finansielle tandhjul drejer for tiden?
Der har længe været uigennemskuelige data mht. inflation, renter og modsatrettede signaler til og fra centralbankerne, der lige nu har den største indflydelse på verdensøkonomien. Der er stadig spørgsmål i luften, ikke mindst med den sidste amerikanske 0,5% sænkning af FEDs rente og eskaleringen af spændingerne i Mellemøsten. Kigger vi dog i vores egen lille danske andedam, hvor 95% af vores salg foregår, så går det faktisk rigtig godt. Nedenstående er udelukkende opdaterede tal fra Danmarks statistik, som peger på et billede af, at vi er hvor vi skal være:
Forbrugertilliden har været i støt stigende trend i præcis 2 år. Den er gået fra -37 til aktuelt -6,8.
Inflationen, der har været roden til rentestigningerne, er kommet under kontrol og er gået fra 10% til 1% over de sidste 2 år. Målet er 2% og det sidste år, har vi været mellem 2,2% og 0,1%. Aktuelt er inflationen 1,4% og kerneinflationen 1,2%.
Detailomsætningen, tillidsindikator for erhvervene og industriens produktionsindeks er alle i uafbrudt positiv trend over de sidste 2 år.
Mængden af konkurser er på sit laveste i over 2 år, samtidig med at antallet af beskæftigede sætter nye rekorder.
Den offentlige gæld er gået fra 46,1% i 2011, 42,3% i 2020 til nu 29,3% (% af BNP). Det er samtidig med betalingsbalanceoverskud i rekordhøjder på 35,3 mia.
Prisudvikling for både ejerlejligheder i København og enfamiliehuse, er gået fra -7,3% i Q1 2023 til aktuelt 2,7% og 5,2% i forrige kvartal.
Selv miljømodellerne er pæne. Udslip af drivhusgasser er gået fra 80,9 mio tons i 2006 til 46,3 mio tons og mængden af den vedvarende energi, er gået fra 16,8% i 2008 til 45,2%.
Nærlæs selv tallene og mere fra Danmarks statistik her
Vi kigger stadig ud i den store verden og holder et øje på verdensøkonomien. Der er, som vi tidligere har skrevet om, alt for dyre aktier og sektorrotation, men luksusurene rører virkelig på sig nu. Korrektionen og stabiliseringen er i mål. På indeksniveau er det stadig stabilt, men de enkelte udvalgte luksusure, som vi handler med, flytter sig gevaldigt. Det er noget vi mærker både i stigende omsætning, bevægelser i markedet, trafik på foraer og på vandrørene hos urfolket.
Tag en snak med os, så vi kan guide dig til det rigtige valg, uanset om der skal noget på armen eller sammensættes en investeringsportefølje.
Book et møde i formularen herunder når det passer dig.